Zeker drie tijgers Circus Rafaël moeten weg uit hoeve

Redactie KW

Een landbouwer uit Zedelgem die tijdelijk onderdak biedt aan 7 circustijgers is zowel in overtreding met de milieuwetgeving als met de wet op het dierenwelzijn. Tegen ten laatste maandag moeten drie dieren verwijderd zijn. De tijgers zijn afkomstig van de circussen Rafael en Barones en verblijven sinds twee maanden op de hoeve van de man. De federale politie viel vanmiddag binnen na een klacht van ongeruste uitbaters van kinderdagverblijf uit de buurt.

De landbouwer stelt wel vaker zijn grond ter beschikking van de circussen Barones en Rafael. Voor de rest heeft hij er niets mee te maken, zegt hij. De inval van de politie gebeurt na een klacht van kinderdagverblijf ‘t Lachebekje, 200 meter verder. De dieren mogen dan wel achter slot en grendel zitten, de uitbaters van de mini-crèche zijn er toch niet gerust in en startten een petitie, die niet op begrip kan rekenen van de landbouwer.

Het is nu aan de burgmeester om te beslissen wat er met de 4 andere dieren moet gebeuren. De landbouwer is namelijk ook in overtreding met de milieuwetgeving, en dat is het domein van de gemeente.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier