Zeil- en surfclub De Windhaan dient klacht in tegen gemeente De Haan

Redactie KW

De zeil- en surfclub De Windhaan, die tot nu toe het clubhuis voor watersporters runde op het strand, is misnoegd dat ze die concessie is kwijtgespeeld.

Enkele jaren geleden besloot de gemeente om een aangepaste accommodatie op het strand van De Haan te bouwen. Om alle geïnteresseerden een kans te geven besloot de gemeente om een onafhankelijke jury aan te stellen om de ingezonden projecten te beoordelen en het beste dossier eruit te kiezen. 3 kandidaten dienden een voorstel in. In eerste instantie werd De Windhaan aangeduid als winnaar, maar toen kwam er een klacht van een concurrent. Die werd ongegrond verklaard en voor een tweede keer werd De Windhaan als winnaar aangeduid. Maar daarna heeft de gemeente beslist de hele procedure stop te zetten en de toekenning in te trekken. “De 700 leden van De Windhaan, de watersporters, strandbezoekers en toeristen blijven daardoor verweesd achter”, klinkt het bij het actiecomité SOS Windhaan.

Klacht

Overigens het de gemeente onlangs beslist dat ze de uitbating van het clubhuis deze zomer zelf voor haar rekening zal nemen. “Opnieuw een absurde beslissing. De uitbating van dergelijke faciliteit vergt enorme ervaring en knowhow” zegt SOS Windhaan. Het actiecomité heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois en gouverneur Decaluwé aangeschreven om het dossier grondig te laten onderzoeken en heeft tegen de beslissing van de gemeente een klacht neergelegd.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier