Zeer drukke tijden in zeehondenverblijf in Sea Life

Redactie KW

Het is druk in de zeehondenquarantaines in Sea Life Blankenberge. Momenteel zitten er 5 jonge gewone zeehonden in de zeehondenkliniek, wat uitzonderlijk veel is. Bovendien zijn het in deze periode van het jaar meestal grijze zeehonden die aanspoelen aan onze kust.

De meeste jonge zeehonden zijn zo’n 7 maanden oud. Ze hebben te kampen met longwormen. Indien dit niet met de nodige zorg behandeld wordt, kunnen deze dieren daaraan sterven. Er is niet meteen sprake van een capaciteitsprobleem, want enkele jaren geleden investeerde Sea Life fors in bijkomende quarantaines.

De zeehonden krijgen nu de nodige antibiotica en vitaminen toegediend zodat ze op krachten kan komen. Wanneer ze voldoende zijn aangesterkt mogen ze naar de gemeenschappelijke pool. Daar zitten ze verschillende weken tot ze een gewicht van ongeveer 35 kilogram bereikt hebben en opnieuw kunnen worden vrijgelaten in zee.

Natuurlijke kolonie

Op dit moment zijn er ook veel zeehonden aan het overwinteren aan onze kust. De natuurlijke kolonie is sterk aangegroeid, onder meer door het aantal zeehonden dat Sea Life heeft vrijgelaten in de afgelopen 12 jaar

(A.D.)

Zeer drukke tijden in zeehondenverblijf in Sea Life

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier