Zeehondje gaat man in kajak groeten in haven van Nieuwpoort

Een zeehondje kwam Dimitri zowaar groeten bij zijn kajak. (GF)
Redactie KW

“Het heeft niet mijn dag, maar mijn week goedgemaakt”, zegt Dimitri Vandepoele over het hartverwarmende tafereel dat hij het voorbije weekend meemaakte.

“Na onze trainingsessie op volle zee keerden we zaterdag terug naar de haven van Nieuwpoort”, begint Dimitri. “Nabij de ‘slipway’ zwom er een gewone zeehond achter ons aan. We stopten met varen en bleven ter plaatse drijven. Het dier was zéér nieuwsgierig en raakte met zijn snuit diverse malen onze kajaks aan.”

Zeehondje legt kopje op de kajak

Het schouwspel duurde een klein kwartier, vervolgt de kajakker. “Als kers op de taart legde het diertje zelfs even zijn kop op de achterzijde van mijn zeekajak! Ik heb tijdens jaren zeekajakken al dikwijls zeehonden gezien vanop korte afstand, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het heeft niet mijn dag, maar mijn week goedgemaakt!”

Gewend aan mensen

“Na contact met het BMM (Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee, red) verneem ik dat het dier waarschijnlijk vrijgelaten werd na verzorging en dat het daardoor mensen rondom zich kan verdragen”, concludeert Dimitri. “Normaal gezien moeten we de dieren met rust laten, zeker als ze op het droge komen om uit te zonnen. Dit dier kwam dus gewoonweg zelf op ons af! Schitterend, een uniek moment tussen zeehond en zeekajakker!”

(FJA)

Meer info over de kajakkers via hun videokanaal www.youtube.com/northseakayak (maar van de ‘close encounter’ met de zeehond zijn er helaas geen filmpjes gemaakt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier