Zeehondenkliniek Sea Life kende drukste seizoen ooit

Redactie KW

De zeehondenkliniek van het Sea Life Centre in Blankenberge heeft haar drukste seizoen ooit achter de rug. Sinds de zomer zijn al 22 zeehondenpups opgevangen.

De reden voor drukte is volgens verzorger Steve Vervaecke toe te schrijven aan de warme zomer waardoor veel zeehonden voor het strand werden verstoord en waarbij de moeders hun pups uit het oog verloren.

“Door het vele volk aan de kust werden de jonge dieren verstoord en werden ze zo van hun moeder gescheiden”, zegt Steve Vervaecke. “Dat is wellicht ook de reden waarom de pups dit jaar zwakker en magerder waren dan doorgaans. Geen enkele pup die werd opgevangen, woog meer dan 15 kilogram en kon zelfstandig eten. Alle pups moesten manueel met een vispapje op krachten worden gebracht. De dieren kregen ook antibiotica en vitaminen toegediend.” Sea Life investeerde nog maar recent in meer quarantaineruimte. Die extra ruimt heeft intussen haar nut bewezen.

Op vrijdag 18 december worden omstreeks 10 uur vier zeehondjes vrijgelaten ter hoogte van Ster der Zee in Koksijde. De vier pups wegen intussen meer dan 35 kilogram en zijn gezond verklaard. De dieren kunnen zich bij de kolonie die voor Koksijde verblijft aansluiten. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier