Zeebruggenaar krijgt 10 jaar cel voor misbruik dochter die nadien zelfmoord pleegde

Redactie KW

Een man van 41 uit Zeebrugge, is door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor de jarenlange verkrachting van zijn dochter. Het meisje maakte in de zomer van 2010 een einde aan haar leven. Ze was toen 18 jaar.

In eerste aanleg kreeg de man 10 jaar cel omdat de rechtbank van Brugge het jarenlange misbruik volledig bewezen achtte. Het begon in 1996 in Blankenberge, toen het meisje amper vier jaar was. De feiten kwamen in 2007 aan het licht toen een dokter vermoedens had dat zij het slachtoffer was van een seksueel misdrijf. Toch geloofde niemand haar. Het meisje had eerder al psychiatrische problemen gehad, in de zomer van 2010 benam ze zichzelf van het leven.

Slagen en mishandeling

In haar dagboek, dat na haar zelfdoding ontdekt werd, vertelde het meisje uitgebreid over het misbruik. Toch bleef haar vader dat altijd ontkennen. De man moest zich ook verantwoorden voor het slaan en mishandelen van zijn dochter en haar jongere zus. Hij zou ze geregeld twee dagen lang in hun kamer hebben opgesloten, ze urenlang op de knieën laten zitten met de armen op het hoofd of in hun ondergoed naar buiten gestuurd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier