Zeebrugge stuurt aan op overname scheepvaartlijn naar Rosyth

Redactie KW

Het havenbestuur van Zeebrugge stuurt aan op een overname van zowel de vracht- als de passagierslijn tussen Zeebrugge en het Schotse Rosyth.

De rederij Superfast Ferries zet eind deze week een punt achter de regelmatige overtocht die in 2002 met overheidssteun werd opgestart. “Er is een basisvolume aan vracht en passagiers om de lijn levend te houden”, zegt havenvoorzitter Joachim Coens.

Het wegvallen van de verbinding zou “jammer” zijn voor de Schotten. “Ze moeten dan gebruikmaken van verder afgelegen alternatieven zoals de dagelijkse veerdienst Zeebrugge-Hull van P&O Ferries.”

De Schotlandferry heeft volgens Coens altijd tussen leefbaar en niet-leefbaar gebalanceerd. “De basislading is er, maar als enkele andere factoren wijzigen zoals de positie van het Britse pond, de prijs van de brandstof en de structuur van de aandeelhouders, dan is er geen zekerheid.”

Zeebrugge hoopt dat er snel een overnemer wordt gevonden. Het havenbestuur heeft kennis van enkele kandidaten. “Maar de heropstart zal niet onmiddellijk geschieden zoals we hadden gehoopt. Wij als havenbestuur hopen alvast op een overname van zowel de vracht- als de passagierstrafiek. Die laatste is vooral belangrijk voor de toeristische sector in de Brugse regio.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier