Zee-Athlon 2013: nachtelijk stappen langs kustlijn van Knokke tot De Panne

Redactie KW

De Sideshore Surfers uit De Panne hebben met hun tweede editie van de Zee-Athlon 2013 een boodschap om iedereen et sensibiliseren om de stranden proper te houden en te beschermen.

Hun missie was om langs de kustlijn te wandelen van Knokke naar De Panne, een tocht van zo’n goeie 70 km. Deze actie kadert in het vooruitzicht van het Internationaal weekend “Clean up the Beach”, een initiatief van de Surfrider Foundation Ocean Initiatives.

Zaterdagavond om 23.00 uur stonden er dan ook 50 gemotiveerde deelnemers aan de start in Knokke. Met mondjesmaat kwamen de eerste stappers omstreeks de middag aan in De Panne en de 2 laatste bereikten omstreeks 16.30 uur het eindpunt aan de surfclub.

Met de 50 deelnemers waren er 17 meer dan vorig jaar en er slaagden in totaal 21 wandelaars in hun opzet. Petra Pyliser en Brian Decrop, organisatoren van Zee-Athlon 2013, zijn dan ook meer dan tevreden over het behaalde resultaat. Het was opnieuw heel lastig wisten ze te vertellen vooral toen het hevig begon te regenen iets na middernacht. Grotendeels marcheren in het zand eist ook zijn tol vandaar dat net als vorig jaar enkele opgevers genoteerd werden.

(EDK)

Zee-Athlon 2013: nachtelijk stappen langs kustlijn van Knokke tot De Panne

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier