Zedelgem wil enkel stadion op haar grondgebied

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Zedelgem zal donderdagavond een bijkomend standpunt innemen over de eventuele komst van een voetbalstadion op haar grondgebied. Ditmaal wordt in de raad over de afbakening van het stedelijk gebied Brugge gediscussieerd. De CD&V/NIEUW-meerderheid zal daarin opteren voor een stadion op haar grondgebied in plaats van er net buiten.

Volgens schepen Patrick Arnou is het dossier van het voetbalstadion sinds de vorige gemeenteraad sterk geëvolueerd. Intussen hebben de gemeenten Oostkamp en Beernem standpunt ingenomen en vonden er tussenkomsten plaats in het Vlaams parlement.

In het kader van de afbakening van het stedelijk gebied Brugge zal de gemeenteraad van Zedelgem donderdagavond extra advies formuleren. Die afbakening is cruciaal bij de bepaling van de mogelijke locaties voor het stadion en eventuele winkelcomplex. De meerderheid binnen de gemeenteraad zal zich kanten tegen een voetbalstadion net buiten de gemeentegrens. De gemeenteraad verwijst daarmee naar het voorstel van de Brugse CD&V. Die wil het stadion inplanten op Brugs grondgebied tegen de grens met de Zedelgemse deelgemeente Loppem.

De meerderheid in Zedelgem meent dat een project bij haar grens nog meer de groene gordel van Brugge zal schaden en dat de problemen voor de Zedelgemse handelaars dan even groot zouden zijn zonder dat de lokale politiek inspraak zou krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier