Zaterdag optocht in Kortrijk tegen zinloos geweld

© NSK
Redactie KW

De optocht wordt gehouden als noodkreet nadat recent een jongen van twaalf in elkaar werd geslagen voor zijn smartphone.

Op zaterdag 12 oktober start om 14 uur een optocht tegen zinloos geweld in Kortrijk. Er wordt afgesproken aan de skatebowl in het Albertpark langs de Minister Libaertlaan aan de brug. Guillaume Filieux, een jongen van twaalf jaar werd recent beroofd en in elkaar geslagen aan diezelfde skatebowl door drie personen die het op zijn smartphone hadden gemunt.

“Niet bestraffen van zinloos geweld niet meer dulden”

“We willen daarmee een signaal geven dat we het niet bestraffen van zinloos geweld niet meer dulden”, klinkt het bij mama Nathalie Staessen, die de optocht organiseert. “Het kan uw kind, kleinkind, kennis of familie zijn dat morgen wordt aangerand en bestolen met geweld, achterblijvend met de trauma’s en littekens. En dat terwijl de daders ongestraft en fluitend op zoek gaan naar een nieuw slachtoffer…”

De moeder van Guillaume hoopt alvast op een talrijke opkomst, zodat het symbolische signaal duidelijk hoorbaar is. Intussen verzamelde ze nabij de skatebowl dagenlang ook al handtekeningen voor haar petitie.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier