Zaterdag begrafenis Club-icoon Fons Bastijns

Redactie KW

Club Brugge begraaft zaterdag 22 november opnieuw een icoon. Vorige week zaterdag overleed Fons Bastijns (61 jaar), kapitein en naast het veld een seigneur, aan de gevolgen van ALS, een ziekte die de motorische zenuwcellen aantast. Zijn echtgenote Rita De Geest, die hem in zijn laatste reis bijstond, getuigt.

„De laatste vijf dagen waren alleen zijn ogen nog open. ‘Wil je nog iets schrijven ?’ vroeg ik mijn man. Ik gaf hem zijn machientje. ‘Ik zie jou graag’, dat was het laatste wat hij geschreven heeft.”

„Hij heeft zijn ziekte moedig gedragen, Ik heb Fons in die periode maar één keer, helemaal op het laatste, zien huilen. Fons lag toen al op palliatieve zorgen. Ik wou hem bij mij houden. Ik wil dat je in het weekend naar huis komt. Ik weende, toen is mijn man ook in tranen uitgebarsten. Dat was de enige keer…”

„Hij zag er graag goed uit, was graag sportief en mooi gekleed. De verpleegsters van de palliatieve afdeling vertelden mij : Uw man is altijd zo mooi gekleed… Fons was een schone vent…” (lange stilte)

De laatste vijf dagen waren alleen zijn ogen nog open. Wil je nog iets schrijven ? Ik gaf hem zijn machientje. Ik zie jou graag, dat was het laatste wat hij geschreven heeft… (lange stilte) Ik zal hem heel erg missen…” (Chris Tetaert)

De uitvaartplechtigheid voor Fons Bastijns heeft plaats op zaterdag 22 november om 11 uur in de Maria-Assumptakerk in de Prinses Paolalaan in Assebroek. Aan zijn echtgenote Rita, zijn kinderen Olivier en An, zijn kleinkinderen en de overige naastbestaanden, betuigt onze redactie haar oprechte gevoelens van deelneming.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 21 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier