Zanger-gitarist Ziggy Venneman uit Woumen blijft actief na The Voice

Redactie KW

Een half jaar na zijn deelname aan het VTM-programma The Voice Van Vlaanderen blijft het hard gaan voor zanger-gitarist Ziggy Venneman uit Woumen. Op 18 juni bracht hij als solo-artiest zijn single ‘A Simple Man’ uit, op 24 juni volgt de single ‘Belly’ van zijn band Drop Dead Neighbour en op 25 juni staat hij op Sunbeam Festival in Diksmuide met Gazzomind.

“Zo’n zeven jaar geleden schreef ik het nummer ‘A Simple Man’, dat deze week is uitgekomen als single”, zegt Ziggy Venneman. “Het gaat over mijn blik op het leven, over mijn drang naar zelfstandigheid. Zo woon ik al sinds mijn zeventiende alleen en ik merk dat ik sindsdien niet veel veranderd ben. Ik wou enerzijds het nummer voldoende laten rijpen, tot het juiste moment daar was. Anderzijds zat ik na mijn deelname aan The Voice ook nog drie maanden vast aan een contract, waarbij ik onder meer niks op iTunes mocht uitbrengen. Die periode is nu achter de rug, waardoor je de track nu wel kan downloaden op websites als iTunes, Amazone, Spotify…”

Nu voert hij promo voor zowel zijn solo-single als de single ‘Belly’ van zijn band Drop Dead Neighbour, die op 24 juni uitkomt op dezelfde digitale kanalen. “Daarnaast staan er nu natuurlijk ook enkele optredens op de agenda, met de zomervakantie in het verschiet”, gaat hij verder. “Zo speel ik op 25 juni met Gazzomind op Sunbeam Festival in Diksmuide, op 3 juli staat Drop Dead Neighbour op de ‘Muzikale Dinsdagen’ in Ieper en op 28 juli treed ik solo op op Forumrock in Moere.”

(WVH)

www.ziggymusic.be

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 22 juni 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier