Zakboekje Ziezo! zet misvattingen over sociale huurders recht

Redactie KW

In Oostende is het zakboekje Ziezo! voorgesteld, een brochure rond herstellingen en onderhoud van sociale woningen. Het boekje moet allerlei misvattingen over de rechten en plichten van sociale huurders de wereld uit helpen. Het kadert in een project rond communicatie en participatie tussen sociale huisvestingsmaatschappijen en hun huurders.

Roger en zijn vrouw Winny wonen al 34 jaar in de sociale woonwijk de nieuwe stad in Oostende. Zoals de meeste van hun medebewoners zijn ze vrij tevreden over de woning die de sociale bouwmaatschappij De Oostendse Haard aanbiedt. Toch kan het altijd beter en daarom stapte de bouwmaatschappij in het project 2-zijdig van samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Een project over communicatie en participatie.

Het project leidde tot de publicatie van het zakboekje Ziezo! Een brochure die de bouwmaatschappij samen met de huurders maakte rond herstellingen en het onderhoud van de sociale woning. Want vooral op dat vlak bestaan er veel misverstanden.

Het zakboekje wordt ook bij de huurders van vijf andere West-Vlaamse sociale bouwmaatschappijen verdeeld. Daarvoor krijgen de partners steun van de provincie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier