Zaakvoerster De Republiek krijgt 1 jaar cel, café moet ook jaar dicht

© Website Visit Bruges
Redactie KW

“Zover zal het niet komen”; reageer advocaat Francis Missault. “We gaan verzet aantekenen.”

Zaakvoerster Nancy V. van het populaire café De Republiek in de Sint-Jakobsstraat heeft bij verstek een jaar effectieve celstraf gekregen voor inbreuken op de sociale wetgeving. De rechter beval ook de sluiting van de zaak voor een jaar. Tussen november vorig jaar en februari dit jaar stelde de sociale inspectie drie processen-verbaal op in het café De Republiek in de Sint-Jakobsstraat in Brugge. In totaal werden zes werknemers aangetroffen die niet correct waren ingeschreven. Bovendien kon van twee jobstudenten geen contract worden voorgelegd.

Geen genade

Medezaakvoerster Nancy V., die de boekhouding van het café regelt, werd voor de strafrechter gedaagd en die kende woensdag geen genade. Hij veroordeelde haar tot een jaar effectieve celstraf en een geldboete van 21.600 euro. Koyot BVBA, de vennootschap achter het café kreeg eveneens een boete van 21.600 euro opgelegd. Als klap op de vuurpijl beval de rechter de sluiting van de zaak voor een jaar.

Volgens Francis Missault, de advocaat van Nancy V., betekent het vonnis niet dat De Republiek ook daadwerkelijk de deuren zal moeten sluiten. “Mijn cliënte is bij verstek veroordeeld waardoor zij haar verhaal niet heeft kunnen doen,” zegt Missault. “Als we verzet aantekenen zal de zaak integraal opnieuw worden behandeld. Het verzet werkt uiteraard opschortend voor de uitspraak zodat er van een sluiting absoluut nog geen sprake is. We hebben er alle vertrouwen in dat we bij de nieuwe behandeling een milder vonnis zullen bekomen.”

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier