Zaakvoerders failliet telecombedrijf riskeren 3 jaar cel voor btw-fraude

Redactie KW

Het Brusselse parket heeft woensdag een gevangenisstraf van 3 jaar geëist tegen de twee voormalige zaakvoerders van het failliete telecombedrijf Tele-West International. De twee zouden zich tussen januari 2002 en december 2005 schuldig gemaakt hebben aan btw-fraude. Ook hun boekhouder werd voor die feiten vervolgd. Hij riskeert 1 jaar cel.

Tele-West International was een klein telecombedrijf dat in 1997 opgestart werd in Roeselare, maar verhuisde in 2001 naar Zaventem. Eind 2005 verkocht het bedrijf zo’n 3.000 professionele en particuliere klanten aan een sectorgenoot en nauwelijks enkele maanden later ging het op de fles.

Grootschalige fraude

Volgens het Brusselse parket zou er in die laatste jaren op grote schaal gefraudeerd zijn met de levering van belminuten aan binnenlandse callshops. Die betaalde hun facturen cash en dat geld zou op aparte rekeningen beland zijn. Bovendien werden die leveringen gefactureerd alsof het om buitenlandse afnemers ging, waardoor Tele-West International de btw kon ontduiken. Het totale bedrag van de btw-fraude zou 1.676.000 euro bedragen.

Zaakvoerders wijzen naar boekhouder

De twee voormalige zaakvoerders, beiden Nederlanders, beweren dat ze niet op de hoogte waren van de fraude en wijzen met een beschuldigende vinger naar hun boekhouder. Die houdt vol dat hij enkel instructies volgde. De rechtbank doet uitspraak op 23 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier