Zaak verdacht overlijden in Oostende uitgesteld tot vrijdag

Redactie KW

De 55-jarige Adrien S. zal pas vrijdag voor de Brugse raadkamer verschijnen. De Oostendenaar wordt verdacht van moord op zijn vrouw. Het lichaam van de 48-jarige Marian Vullings werd vrijdag in staat van ontbinding bij haar thuis aangetroffen.

Het onderzoek wees uit dat het slachtoffer al drie weken geleden om het leven kwam. Al die tijd lag haar lichaam in de zetel, terwijl Adrien S. in de keuken van hun woning in Oostende bleef wonen. Het lichaam vertoonde geen uiterlijke tekenen van geweld. Haar echtgenoot zou haar daar laten liggen hebben, omdat hij een begrafenis niet zou kunnen betalen. Tijdens de eerste verhoren sloeg de verdachte enkel wartaal uit.

Zwaar alcoholprobleem

Het koppel was sinds 1995 samen en had te kampen met een zwaar alcoholprobleem. Ook na de dood van zijn vrouw dronk Adrien S. stevig verder. Momenteel ligt hij met afkickverschijnselen in de ziekenboeg van de gevangenis van Brugge. Dinsdagochtend verscheen hij dan ook niet zelf voor de raadkamer.

“Hij hoort niet thuis in de gevangenis”

Leen Verstraete, de advocate van Adrien S., probeert haar cliënt onder voorwaarden vrij te krijgen. “Het is nog wachten op het autopsierapport, maar het lijkt me duidelijk dat het hier niet om moord gaat.” De advocate zal nu proberen om S. in een ziekenhuis te laten opnemen voor zijn alcoholprobleem. “In dat geval kan de raadkamer hem vrijdag al vrijlaten, die man hoort niet thuis in de gevangenis.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier