Zaak Caroline Vyncke nog steeds niet ontrafeld

Redactie KW

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Caroline Vyncke uit Moorsele verdween. Twee maanden na haar verdwijning werd haar lichaam versneden teruggevonden in de Heulebeek en bekende haar vriend de moord. Maar tot op vandaag beweert zijn advocaat dat die bekentenis onder druk gebeurde en dat zijn cliënt de moord niet heeft gepleegd. Bij een tweede verdachte werden bloedsporen aangetroffen, maar ook hij ontkent. Het mysterie heeft Moorsele een jaar lang in de ban gehouden en is nog steeds niet ontrafeld.

Opsporing

Het begon allemaal met een opsporingsbericht. De 42-jarige Caroline Vyncke was op dinsdag 8 februari vorig jaar voor het laatst gezien toen ze haar hond uitliet. Wat volgde tart de verbeelding. Het parket vermoedt al snel dat haar vriend haar heeft vermoord, maar waar is het lichaam? Dagenlang wordt met graafmachines gegraven in Moorsele. Speurders kammen ook minutieus de Heulebeek uit. Tot tweemaal toe wordt het centrum afgesloten voor een reconstructie.

Mysterie

Uiteindelijk vindt een hengelaar in april het verpakte afgezaagde dijbeen van Caroline Vyncke in de Heulebeek. Dagen aan een stuk halen speurders ook andere lichaamsdelen uit het water. De vriend van Caroline Vyncke bekende de moord, maar volgens zijn advocaat onder druk. Ook vandaag zegt hij nog steeds dat zijn client die in de cel zit niets met de moord te maken heeft. In september vinden dan ook huiszoekingen plaats bij een Waalse buurman. De man van 26 zou wel es het lichaam verzaagd kunnen hebben. Hij wordt eveneens officieel in verdenking gesteld, maar is onder voorwaarden vrij. Ook hij ontkent.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier