Zaak cannabisboer Lagrou uit Zandvoorde alweer uitgesteld

Redactie KW

De behandeling van de zaak van cannabisboer Patrick Lagrou uit Zandvoorde voor de correctionele rechtbank in Ieper is op verzoek van zijn advocaten alweer uitgesteld tot 25 november.

De bekende strafpleiter mr. Walter Van Steenbrugge verdedigt Patrick Lagrou en lijkt wel op een procedureslag af te stevenen. Op vraag van mr. Van Steenbrugge is vorig jaar een bijkomend gerechtelijk onderzoek ingesteld. Dit onderzoek is nog steeds niet afgerond.

Federale politie

Volgens zijn vervanger mr. Charles Claeys moeten nog een paar onderzoeksdaden worden verricht zoals de confrontatie tussen hoofdbeklaagde Lagrou en agenten van de federale politie. Bovendien kon Lagrou zelf in het kader van dit onderzoek pas enkele dagen geleden worden verhoord.

Ex-kippenkweker

Patrick Lagrou (53) moet zich verantwoorden voor de exploitatie van ‘s lands grootste cannabiskwekerij ooit. Ook zijn vrouw en dochter staan samen met drie Braziliaanse werknemers voor de rechter. Lagrou en zijn gezin worden voorts beschuldigd van heling, misbruik van vertrouwen en fraude.

De zaak sleept al sinds juni 2004 aan toen op de boerderij van ex-kippenkweker Lagrou tijdens een huiszoeking in een kader van een fraudeonderzoek toevallig een megacannabisplantage van 17.500 plantjes werd ontdekt.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier