Zaak cannabisboer komt vandaag weer voor

Redactie KW

Vandaag (dinsdag) buigt het Hof van Beroep in Gent zich weer over het dossier van de cannabisfamilie uit Zandvoorde. Het koppel, hun dochter en drie Braziliaanse werknemers zijn eind juni vrijgelaten omwille van een procedurefout. Ze waren eerder aangehouden omdat er een gigantische cannabisplantage was ontdekt op hun hoeve in Zandvoorde bij Zonnebeke.

Begin juni rolde het parket van Ieper de gigantische cannabisplantage op. De onderzoeksrechter maakte daarbij een fout : op het huiszoekingsbevel stond niet vermeld waarvoor de huiszoeking diende. En de familie kwam weer vrij. De eerste dagen was haar hoeve verzegeld. Maar ondertussen wonen het koppel en zijn dochter er terug. Morgen komt hun zaak nu opnieuw voor.

Volgens de advocaat van de cannabisboer heeft de onderzoeksrechter toch wel een zware fout gemaakt. Als je het recht op privacy wil schenden met een huiszoeking, moet je verantwoorden waarom. Je mag een basisprincipe uit de grondwet niet opzij schuiven, zegt Filip Van Hende, ook niet als dat betekent dat misdadigers daardoor vrijuit gaan. De hele zaak wordt allicht een technisch-juridisch kluwen dat voer zal zijn voor discussie voor magistraten en advocaten Uitspraak van het hof van Beroep wordt pas over een kleine maand verwacht.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier