Yves Leterme slaat terug naar N-VA

24/03/11 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:46

Bron: Kw

Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) pikt het niet dat N-VA kritiek spuit op de regering in lopende zaken. In De Standaard kaatst hij de bal donderdag terug. "Het probleem is niet lopende zaken. Het probleem is dat Bart De Wever tot dusver mislukt is." Intussen schreven de zeven CD&V'ers in de regering een opiniestuk waarin ze stellen dat niet de lopende zaken zijn gewijzigd, maar wel de houding van N-VA ten opzichte van die lopende zaken.

"Wij besturen zo goed en zo kwaad als het kan", aldus Leterme. "Het probleem is dat Bart De Wever tot nu toe mislukt is. Men slaagt er niet in om een akkoord te maken en een regering te vormen. Twintig procent van de regeerperiode is al voorbij. De Wever heeft met zijn uitgesproken verkiezingsoverwinning nog niets gedaan. Hij moet mij dan toch niet kwalijk nemen dat ik zorg voor het algemeen belang?" De premier wijst er ook op dat hij met zijn begrotingssanering en meerjarenbegroting de druk van de financiële markten van België af wil houden. Hij heeft het over een aantal uitzonderlijke dossiers waar d...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!