Yves Leterme niet langer boegbeeld CD&V - update

29/04/10 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Bron: Kw

Het gaat om ziektes die de kop opsteken omdat het water sterk vervuild is geraakt door de overstromingen. Naast dysenterie had Maurizio Giuliano het maandag ook over buiktyfus, en hepatitis A en E. "Onze voornaamste zorg is water en gezondheid. Zuiver water is essentieel om dergelijke ziektes te vermijden", aldus de zegsman. Giuliano zei dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich opmaakt om hulp te bieden aan tot 140.000 mensen in het geval cholera opduikt. "Maar de (Pakistaanse) regering heeft ons nog van geen enkel bevestigd geval op de hoogte gebracht", aldus de Ocha-woordvoerder. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zei zondag op bezoek in Pakistan dat hij nog nooit een ramp van dergelijke omvang gezien heeft. Hij vroeg de internationale gemeenschap haar hulp aan de Pakistaanse bevolking te versnellen. De VN hebben 460 miljoen dollar (zo'n 359 miljoen euro) noodhulp gevraagd voor Pakistan. Op langere termijn zijn er wel miljarden nodig om dorpen en infrastructuur herop te bouwen en de gevolgen van de verwoeste oogsten op te vangen. (ROJ)

De aankondiging betekent overigens wel dat Leterme in West-Vlaanderen de kamerlijst zal trekken. Leterme wees erop dat hij sinds 2001 als fractieleider in de Kamer, vervolgens als partijvoorzitter het beste van zichzelf gegeven heeft. Hij toonde zich dankbaar voor de kansen die hij van zijn partij gekregen heeft, die hij naar eigen zeggen benut heeft in de Vlaamse en federale regering.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!