Yves Leterme lijstduwer Vlaamse verkiezingen

Redactie KW

Yves Leterme duwt de West-Vlaamse CD&V-lijst voor het Vlaams parlement. Niet bij de opvolgers, maar bij de effectieven.

“Ik ga opnieuw voluit aan politiek doen”, laat de ex-premier weten aan de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Dat Hilde Crevits, de Vlaamse minister van Energie, Leefmilieu en Openbare Werken, op 7 juni de CD&V-lijst in West-Vlaanderen trekt, was al langer bekend. Verrassend is wel dat het comité Yves Leterme vraagt als lijstduwer bij de effectieven.

“En ik ga dat ook doen”, bevestigde Leterme woensdag vanuit Portugal, waar hij de
voetbalmatch van Standard Luik bijwoonde. “Hilde Crevits heeft me dat gevraagd en ik laat mijn mensen niet in de steek.”

Leterme, die sinds zijn ontslag als premier senator is, zal op 7 juni ook de Europese CD&V-lijst duwen bij de opvolgers. Dat hij op de West-Vlaamse lijst bij de effectieven staat, betekent volgens de kranten veel meer dan wat symbolische steun. Op basis van zijn voorkeurstemmen wordt hij ongetwijfeld verkozen in het Vlaams Parlement.

Of hij ook echt zitting neemt in het Vlaams Parlement, laat de ex-premier nog in het midden. Hij betwist wel dat het zijn bedoeling is om naar de Vlaamse regering terug te keren. Leterme benadrukt dat hij langzaam maar zeker helemaal weer op het voorplan wil treden. “Ik zit vandaag zeker niet stil”, zegt de ex-premier. “Maar vanaf april, mei wil ik weer volop aan politiek doen.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier