Youri Dehouck naar Libanon

Redactie KW

Youri Dehouck verbleef al tweemaal telkens vier maanden in Kosovo en nu is hij vertrokken op missie naar Libanon. Maar wennen doet het nooit vertelt echtgenote Katrien. Vooral Sarah mist Youri, want voor haar is het pas de eerste keer dat ze haar vader zo lang moet missen.

Katrien Creus (32), die zich als onderwijzeres samen met Silvie Derycke ontfermt over de graadsklas van het eerste en tweede leerjaar op Onledemolen, trouwde negen jaar geleden met onderofficier Youri Dehouck (33). „We waren nog niet getrouwd en Youri moest al vier maanden naar Kosovo. Ook na ons huwelijk volgde een nieuwe trip naar Kosovo, opnieuw voor vier maanden. Het is dus de eerste keer niet dat ik Youri een tijd moet missen.”

Gedachten verzetten

Katrien vervolgt : „Nu tel ik de dagen af. Maar ondertussen beseft onze dochter Sarah, die in oktober vier jaar wordt, maar al te goed dat haar pa er niet is. Ze durft wel eens te wenen. Gelukkig heeft ze veel vriendjes om mee te spelen. En straks begint het schoolleven opnieuw. Ook ik ben blij dat de schoolpoorten straks weer openzwaaien. In de voorbereiding naar het nieuwe schooljaar toe wordt het voor het onderwijzend personeel alsmaar drukker en zo kan ik mijn gedachten beter verzetten.”

Eerste keer de boot in

Het was trouwens de eerste keer dat het op een schip is. Youri is tegenwoordig verbonden aan Zeebrugge. Katrien : „ Youri dient zich dus nog in te werken. Langs de kustlijn van Libanon moeten ze de aanmerende boten controleren op wapenbezit. Uit Youri’s reacties leert Katrien dat hij het enorm naar zijn zin heeft, hij vervult die taak graag. Toch zal ik blij zijn dat na zes weken, Youri terug thuis komt.” Blijft hij dan lang thuis ? „Neen”, besluit Katrien. „Daarna trekt hij eropuit met een mijnenjager. Maar daar denken we nog niet aan.”(JD)

Ruimer artikel in de Krant van West-Vlaanderen (Editie Weekbode Roeselare), 29 augustus 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier