Yoshi (12) uit Roeselare: “Bijna de dood in gepest”

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Yoshi Helsen werd volgens zijn ouders een jaar lang gepest in vernederd in het Sint-Idesbaldinstituut. Sinds deze week volgt de 12 jaar oude jongen les aan een andere school.

De 12-jarige Yoshi Helsen heeft het als kind niet gemakkelijk. Hij lijdt aan ADHD, heeft een vorm van dyslexie en onderging zes jaar geleden een zware hersenoperatie.

En alsof dat nog niet genoeg is, werd hij vorig jaar op school voortdurend gepest, vernederd en afgeperst. Papa Daniël en mama Geneviève zagen dat het verkeerd liep en gingen praten met de school.

Maar veel bleek dit niet uit te halen, want enkele maanden later stond Yoshi plots voor het raam van het klaslokaal op de tweede verdieping en zou hij naar beneden springen. Een leraar kon hem nog net bij de trui grijpen.

“Onze zoon werd bijna de dood in gepest”, zuchten ze. “Nu gaat Yoshi naar een andere school. We hopen een punt achter dit hoofdstuk te kunnen zetten.”

De directie van Sint-Idesbald benadrukt dat de school altijd alles voor Yoshi heeft gedaan en dat de jongeman er nog steeds meer dan welkom is.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier