Yannic Vanacker fietste voor goed doel van Menen naar Athene

Redactie KW

Op woensdag 25 juli landde Yannic Vanacker in Zaventem, een groep vrienden wachtte hem daarop. Terug thuis in de Georges Dobbelsstraat verrasten buren en familieleden hem op een barbecue. Iets meer dan een maand geleden zwaaiden ze hem immers uit. Yannic fietste voor het goede doel op zijn eentje naar Athene. Daarmee verzamelde hij 4000 euro in voor Make-A-Wish.

De 43-jarige Yannic Vanacker is rechercheur bij de federale gerechtelijke politie in Ieper. Hij houdt van fietsvakanties en trekt er jaarlijks voor een tiental dagen op uit. Toen iedereen hem vroeg of hij dat voor een goed doel deed, besloot hij om het iets groter aan te pakken. Hij zou maar liefst 30 dagen fietsen en kwam zo bij Athene als bestemming uit. Op 20 juni vertrok hij voor een tocht over 3600 kilometer. Een week geleden wachtte hij zijn vrouw en dochters op in de luchthaven van Athene.

Yannic Vanacker geeft toe dat hij de tocht enigszins onderschat had. Hij denkt hierbij aan de extreme hitte in Italië en het berglandschap in Griekenland. Hij overnachtte niet alleen in zijn tentje op campings of in de vrije natuur, maar ook bij kennissen of familieleden van vrienden. Ook fysiek was het vrij zwaar, maar Yannic is gelukkig dat hij zijn doel bereikt heeft.

(Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier