Yanina Wickmayer lanceert internetproject voor zieke kinderen

Redactie KW

Toptennisster Yanina Wickmayer heeft dinsdag in het Heilig Hartziekenhuis in Menen het negende My Zone-project gelanceerd, waarbij laptops en draadloos internet ter beschikking worden gesteld aan zieke kinderen. “Ik ben blij dat ik kan meewerken aan dit project en op die manier kinderen hun verblijf in het ziekenhuis iets aangenamer kan maken”, aldus Wickmayer.

“Dankzij dit project kunnen langdurig zieke kinderen contact houden met hun familie en de buitenwereld”, zegt Marina De Moerloze, gedelegeerd bestuurder van Telenet Foundation. “Het internet is hun link met de buitenwereld en is tevens een ideaal tijdverdrijf.” Het Heilig Hartziekenhuis Roeselare-Menen vzw site Menen kreeg van Yanina Wickmayer vijf laptops.

Onmisbaar

“Computers, internet en sociale netwerksites zijn nu eenmaal onmisbaar voor kinderen en jongeren om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt bij hun familie en hun vrienden”, aldus Yanina Wickmayer. “Zelf heb ik altijd mijn Blackberry en mijn laptop bij als ik naar het buitenland moet om een tornooi te spelen. Ik zou de toestellen echt niet kunnen missen.”

Het project My Zone, dat van start ging in 2006, liep tot nu al in acht ziekenhuizen, onder meer in het UZ Leuven en het Heilig Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel. In totaal beschikken 300 bedden op de verschillende kinderafdelingen over een laptop. Concreet betekent dit dat ongeveer 1.500 patiëntjes per jaar gebruik maken van het project.

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur. Meer ook vrijdag in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier