Yamas in Bredene zamelt nieuwe tandenborstels in voor Griekse kinderen

Redactie KW

De Griekse club Yamas promootte vroeger vooral Griekenland als reisbestemming, tegenwoordig willen ze het door de crisis getroffen land steunen.

Dennis en Annuschka vormen al jaren het kloppende hart van Griekse club Yamas.

“Zowat iedereen weet stilaan dat Annuschka en ik een heel groot hart hebben voor Griekenland. Dat geldt ook voor de andere leden van onze Griekse club Yamas”, opent Dennis Goes, beroepshalve politiecommissaris in de zone Bredene-De Haan. “Enkele maanden geleden bezochten we een afdeling van Dokters van de Wereld, onderdeel van Artsen zonder Grenzen. Wat daar opviel, was de impact van de crisis op kinderen. Er zijn geen vaccinaties voor baby’s meer beschikbaar, er is niet langer geneeskundige controle via de scholen, een tandarts bezoeken behoort zogoed als tot het verleden,…”

Actie

“In maart vertrekken opnieuw enkele Yamasleden richting Athene. Aangezien voorkomen beter dan genezen is, dachten we eraan deze keer materiaal voor mondhygiëne in te zamelen. Dat materiaal kan in Griekenland worden overhandigd aan een organisatie die arme gezinnen ondersteunt. En dan in het bijzonder kinderen”, gaat Dennis verder. “Omdat de verplaatsing per vliegtuig gebeurt, zijn zware en vloeibare dingen zoals mondwater uit den boze”, merkt Annuschka op. “Maar wie nog een nieuwe tandenborstel liggen heeft en die wil wegschenken, kan dat melden op griekse.club.yamas@skynet.be.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier