Xbeach festival 2013 gaat van start in De Panne

Redactie KW

Met de opening van de camping op de festivalweide is donderdagnamiddag het officieel startschot geven van het Xbeach festival

Organisator Elwin Van Herck kon tevreden mededelen dat de voorbereidingen naar wens verlopen zijn en alles klaar is om er een spetterend weekend van te maken. Toen de eerste festivalgangers aankwamen toonde de thermometer 34°C.

“Brandweer paraat”

Elwin vervolgt: “We nemen alvast de nodige maatregelen om de hittegolf te trotseren. De brandweer staat paraat met waterfonteinen. Er zullen indien nodig ook waterzakjes verdeeld worden. We hebben speciaal een strand laten opvoeren en daar staat een enorm zwembad klaar voor de nodige verfrissing. Ook ijsjes zullen massaal voorradig zijn en op de camping is er gratis drinkbaar water.

Xbeach gaat van start met de ondertussen bekende Xbeach Seagull camping. Daar zullen de 10 beste lokale deejays (geselecteerd uit de Xbeach deejay battle in Jeugdhuis De Planke) het tegen elkaar opnemen voor een stekje op de Octopussy mainstage op vrijdag. Er komt op de camping ook een grote tent waar er zal kunnen gefeest worden op hitjes van alle tijden.

(EDK)

>> In onze fotospecial kan je alvast kennis maken met de beelden van de eerste festivalgangers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier