WVA on tour

Redactie KW

Zaterdag is de Werkgroep Vorming en Aktie met een nieuw project gestart: “WVA on tour”. WVA is de belangenvereniging die zich inzet voor de integratie van mensen met een fysieke en/of mentale beperking in de Westhoek. Het is de bedoeling om vanaf nu maandelijks één westhoekgemeente te bezoeken, de eerste zaterdag van de maand.

Tijdens dat bezoek is er een ontmoeting en wordt er een wandeling gemaakt in de gemeente naar enkele toeristische bezienswaardigheden. Meteen wordt ook gekeken of die wel toegankelijk zijn. Zo nodig zullen de burgemeesters verwittigd worden als bezienswaardigheden niet of onvoldoende toegankelijk zijn. Het bezoek wordt ook telkens afgerond in een lokaal toegankelijke horecazaak.

Gisteren startte ‘WVA on tour’ in Mesen, de kleinste stad van de Westhoek. 16 personen met een mentale en/of fysieke beperking en hun begeleiders zijn door burgemeester Sandy Evrard ontvangen op het stadhuis. Ze kregen er uitleg over het werk van de burgemeester en de werking van het gemeentebestuur. Daarna maakten ze een tocht door Mesen, waar ze o.a. de Ierse vredestoren bezochten. Ze eindigden in een toegankelijke horecazaak.

(PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier