WTC Kruiskerke organiseert 14de Bosveldtocht

Redactie KW

De Wielertoeristenclub (WTC) van Kruiskerke organiseert op zaterdag 27 september voor de veertiende keer al een mountainbiketocht van 20, 35 of 50 kilometer langsheen verharde wegen, door bossen en via een vijftal privédomeinen.

Op 27 september zakken opnieuw meer dan 1000 mountainbikers, hoofdzakelijk uit West- en Oost-Vlaanderen af naar het anders zo rustige Kruiskerke voor de 14de Bosveldtocht. Dit is een organisatie van de Wielertoeristenclub (WTC) uit Kruiskerke, met bestuursleden Luc Huys, Roland Huys en Gabriel Dewaelsche. Deelnemers kunnen zich ‘s morgens vrij inschrijven vanaf 8 uur tot 14.30 uur en kiezen tussen een traject van 20, 35 of 50 km.

Het parcours start aan het lokaal van de wielerclub in de Kruiskerkestraat. „Van daaruit gaat het richting Maria-Aalter, Sint-Joris, Beernem, Wingene, Hertsberge, Doomkerke en zo opnieuw naar de thuishaven Kruiskerke”, legt Gabriel Dewaelsche, secretaris van de club uit. „Het parcours is geschikt voor jong en oud, man en vrouw en men hoeft geen lid te zijn om mee te fietsen. Kinderen tot en met 15 jaar hoeven niet te betalen. Alle anderen betalen van 2 tot 3 euro. Men kan gebruik maken van de kleedkamers en douches en er is een afspuitplaats voor mountainbikes voorzien. Wie geen geschikte fiets heeft, kan er een huren (tel. 051 65 66 88). De bevoorradingen zijn gratis.”

(Caroline Icket)?

www.wtckruiskerke.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier