Wouter Loose is de nieuwe dirigent van Kachtemse fanfare Vrede en Eendracht

Redactie KW

Toen Björn De Kock het als dirigent van de koninklijke fanfare Vrede en Eendracht voor bekeken hield, zaten ze er een tijdje met de handen in het haar. Niet veel later werd Wouter Loose als opvolger aangesteld.

Dat de Kachtemse fanfare niet zomaar bij Wouter op de deur kwam aankloppen, is geen geheim. De ingeweken Lichterveldenaar praat dolenthousiast over muziek en is er niet enkel in zijn vrije tijd mee bezig. Ook op professioneel vlak heeft hij al een aardig palmares opgebouwd.

“Ik woon nu bijna tien jaar in Kachtem”, aldus Wouter Loose. “Gedurende die periode deed de Kachtemse fanfare al enkele keren een beroep op mij. Toen hun vaste dirigent aangaf ermee te willen stoppen, kwamen ze dus al snel bij mij terecht. Het is in de eerste plaats tof om deel uit te maken van het verenigingsleven van het dorp waar je woont. Bovendien was het iets wat ik al een tijdje wilde doen. Na een onderhoud met voorzitter Bart Deleu en de rest van het bestuur bleek het meteen te klikken, waardoor twijfelen ook niet meer aan de orde was.”

(DD)

Lees het volledige interview in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier