Wouter Isebaert revalideerde snel nadat hij verbrand raakte bij gasknal

Redactie KW

Wouter Isebaert is de jonge cafébaas van De Kortekeer in hartje Dentergem. Hij blikt terug op 2013, waarin hij op een minivoetbaltornooi zwaar verbrand raakte in het gezicht.

“Ik had mijn shift om te helpen op zaterdag, voor het café opengaat”, opent Wouter Isebaert. “Een half uur voor ik ging vertrekken, was ik bezig om de frituur los te koppelen van de gasfles. We hadden heel de tijd problemen met de temperatuur van de olie. Daarom was iemand een nieuwe frituur gaan ophalen en die wou ik aankoppelen. Toen ik daarmee bezig was, verbrandde een steekvlam mijn gezicht, armen en kuiten. Ik ben onmiddellijk weggelopen en beginnen roepen dat iedereen zich uit de voeten moest maken omdat er gas ontsnapte. En eigenlijk maakte ik me ook al zorgen over het verdere verloop van het tornooi.”

“Mijn gsm stond niet stil, zelfs van klanten die af en toe eens komen. Na een vijftal dagen was ik terug thuis. In het UZ hoor je verhalen van mensen die er maanden liggen. Dan kan je ook snel relativeren en terug positief denken. Voor mij is de kermis één van de belangrijkste momenten van het jaar. Mijn familie en vrienden hebben alles klaargezet. De donderdag voordien ben ik komen checken en was ik gerustgesteld, alles was in orde”, besluit de cafébaas.

( Edith Van Wuytswinkel)

Lees het volledige interview met Wouter Isebaert in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier