Wouter Deprez schrijft poëtische brieven aan zijn zoontje

Redactie KW

‘Gelukkig heeft je moeder twee oren’, zo heet het nieuwe boek van cabaretier Wouter Deprez. De uitgeweken Geluwenaar schrijft poëtische brieven aan zijn peuterzoon vol verwondering over hoe die zich ontwikkelt. Het boek lag aan de basis van het theaterprogramma ‘Je zal alles worden’ waarmee Deprez op dit moment door Vlaanderen en Nederland toert. Gisteren werd het voorgesteld in Gent, de nieuwe thuishaven van Deprez.

‘Gelukkig heeft je moeder twee oren’ biedt een soms ontroerende, soms grappige kijk op de ontwikkeling van een jonge peuter. Wouter Deprez, zelf een jonge vader, put daarvoor heel vaak uit eigen ervaringen. “Ik schrijf brieven aan mijn zoon of algemener brieven van een vader aan een zoon. Het gaat over de peuterperiode, zo tussen de 1 en 2 jaar. Ik hoop dat het herkenbaar is voor andere vaders en zonen of moeders en dochters”, zegt Wouter Deprez.

Kleine alledaagse dingen

‘Gelukkig heeft je moeder twee oren’ is een vervolg op ‘Waarom je moeder en ik altijd een kamerjas dragen’, het succesvolle debuut van Deprez. De inspiratie komt ook nu vaak uit kleine alledaagse gebeurtenissen.

Nieuwe theatershow

Momenteel toert Wouter Deprez door Vlaanderen en Nederland met de voorstelling ‘Je zal alles worden’. En hij zit ook middenin de voorbereidingen op een nieuwe theatershow ùet Wannes Capelle.

‘Gelukkig heeft je moeder twee oren’ is uitgegeven door ‘De Eenhoorn’, de illustraties bij de teksten zijn van tekenaar Randall Casaer. (LD)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier