Wouter De Vriendt wil duidelijkheid over asielcentrum in Raversijde

Redactie KW

Binnen enkele dagen zou er meer duidelijkheid komen over een eventueel asielcentrum in Raversijde. Dat vernam Wouter De Vriendt (Groen!) van staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS).

Woensdag stelde kamerlid Wouter De Vriendt (Groen!) aan staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) een parlementaire vraag over de stand van zaken in een mogelijk asielcentrum in Oostende. Enkele weken geleden liet Philippe Courard immers weten dat de piste van een asielcentrum in Oostende onderzocht wordt.

Wouter De Vriendt vroeg nu naar de stand van zaken in de besluitvorming. Omdat Oostende nu al een plaats is voor transitmigratie naar Groot-Brittannië vroeg hij ook of daar rekening wordt gehouden, vooral omdat een asielcentrum in Oostende een bijkomend aanzuigeffect zou creëren en zo voor extra overlast zou zorgen.

Volgens Philippe Courard heeft een privé-eigenaar in Oostende een vakantiecentrum aangeboden als opvangcentrum. Fedasil heeft de locatie al gescreend, en wacht nu op het verslag van de brandweer. Ook liet hij weten dat de federale overheid begrip heeft voor de specifieke situatie in Oostende. „De staatssecretaris wil zicht hebben op alle elementen, maar binnen enkele dagen is er meer duidelijkheid, vertelde hij”, aldus Wouter De Vriendt. In de repliek vroeg Wouter De Vriendt zeer snel duidelijkheid. (SRA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 11 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier