Wordt verkiezing bestuur Open VLD Ieper vernietigd?

Redactie KW

Het is nu officieel: Emmily Talpe, die bij de recente bestuursverkiezingen bij de lokale afdeling Open VLD nipt geen voorzitter werd, gaat in beroep tegen de verkiezingsuitslag, die Fabienne Dumortier bevestigde als voorzitster.

Emmily doet dat overigens niet alleen, ze heeft zeven leden uit het uittredende bestuur aan haar zijde, die alle het beroep mee ondertekenden.

„Ook nog een aantal andere kandidaten voor het nieuwe bestuur steunen me. Aanvankelijk was ik zelf niet zo happig om naar de Beroepskamer van Open VLD te trekken, maar als ik de wil van die mensen zie en de steun die ze me betuigen, dan kan ik dat toch niet naast me neerleggen en dus hebben we recent inderdaad het beroep aangetekend. We verwachten de uitspraak nu voor de maand januari. Ik wil echter niet vooruitlopen op wat mogelijks de gevolgen kunnen zijn van hun beslissing, laat ons eerst die uitspraak maar afwachten”.

Dadelijk na de verkiezingen, die plaatsvonden op zaterdag 18 oktober jl., had Emmily al klacht ingediend bij de Statutaire Commissie van Open VLD, wegens onregelmatigheden tijdens de verkiezingen en het feit dat door Fabienne Dumortier niet de vereiste meerderheid van de helft plus één wordt gehaald. Door die commissie werd ze echter niet gevolgd?: die achtte de aangehaalde feiten niet zwaarwichtig genoeg om de verkiezingen te herroepen. Afwachten nu of de Beroepskamer er anders over oordeelt.

Ondertussen woekert de crisis verder binnen Open VLD Ieper: voorzitster Dumortier liep er alvast niet al te happy bij op de jongste gemeenteraadszitting, waar ze de kleuren van haar partij alleen moest verdedigen.(JRE)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier