Wordt Glenn Dekeyser uit Gistel straks even groot als zijn lichtend voorbeeld Guga Baùl?

Redactie KW

Glenn Dekeyser, student sociale wetenschappen aan de universiteit van Leuven, imiteert in een filmpje op YouTube een hele rij Bekende Vlamingen en doet dat bijzonder goed.

Glenn is afkomstig uit Gistel en neemt momenteel deel aan ‘Faculty Stars’, een initiatief van de Leuvense universiteit waarbij studenten per faculteit de ludieke strijd met elkaar kunnen aangaan en hun talenten kunnen etaleren. Bedoeling is dat ze zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Momenteel gaat het hem alvast voor de wind met al meer dan 500 stemmen – of zijn het in zijn geval ‘stemmetjes’? – en dat is een straatlengte voorsprong op de rest van het peloton.

Vandendurpel en Bailleul als voorbeelden

“Al sinds ‘Chris & Co’ heb ik een zwak voor humor en imitaties”, geeft hij nog mee in zijn introductie. “Wat uiteindelijk een geleidelijk proces was, werd meer en meer duidelijk: ik wilde dat ook kunnen. Het succes van Guga Baùl, een idool op dit vlak, bewijst dat imitaties toch nog een plaats hebben in de comedywereld van vandaag.”

Voor wie het ook wel eens wil zien en horen: bekijk gerust even deze video. Je ziet achtereenvolgens Sergio Herman, Zdeñek Stybar, Tom Boonen, Jan Becaus, Greet Dekeyser, Jonas Geirnaert, Bert Gabriëls, Henk Rijckaert, Alex Agnew, Erik Van Looy, Kris & Yves en Joost Vandecasteele passeren, net als ook nog tekenfilmfiguren Mister Burns, Smithers en Barney Gumble van The Simpsons, Peter Griffin uit Family Guy, Ernie uit Sesam Straat en de hond Scooby Doo.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier