Wordt Brugge écht het Venetië van het Noorden?

Redactie KW

Venetië krijgt de laatste jaren vaak te maken met overstromingen en zou in de toekomst wel eens kunnen ten onder gaan. Een Nederlandse reisorganisatie wacht niet af en zoekt nu al een alternatief voor romantische gondeltochten. En dan denkt iedereen aan Brugge, maar blijkbaar is die stad niet de enige die de titel van ‘Venetië van het noorden’ claimt…

De reisorganisatie ziet immers meerdere kanshebbers. Zo is Amsterdam bekend om de grachten met hun romantische bruggetjes, beschikt ook de Zweedse havenstad Göteburg nog over authentieke en heeft ook het Russische Sint Petersburg troeven om het tot opvolger te schoppen. Nog in Zweden is Stockholm een optie, met de Zuid-Europees aandoende wijk Gamla Stan, gelegen op een klein eiland. Hamburg in Duitsland heeft zelfs meer bruggen dan Amsterdam en in Frankrijk doet Annecy naar de titel.

Echte Venetië van het Noorden?

Maar de voornaamste kandidaat is misschien toch nog Brugge.
“In de binnenstad van Brugge zijn geen grachten, maar reien te vinden”, zo beschrijft de reisorganisatie. “De Brugse reien zijn kanaaltjes in het centrum van de stad die genoemd zijn naar de rivier de Reie, die vroeger door de stad heen stroomde. Over de vele reitjes met boogbruggen kunt u een romantische boottocht maken.”

En van overstromingsgevaar is er voorlopig nog geen sprake.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier