Woordvoerder van minister van Werk Milquet is een Kortrijkzaan

Redactie KW

Benoit Lannoo is een uitgeweken Kortrijkzaan die sinds twee jaar woordvoerder is van minister van Werk Joëlle Milquet. In een interview met Krant van West-Vlaanderen zegt Benoit Lannoo dat minister Milquet vooral één ding niet kan: ‘non’ zeggen.

Benoit Lannoo is een neef van Chris Lomme, hij liep school aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk, maar belandde na zijn studies aan de KU Leuven in Antwerpen. Daar is hij onder meer actief voor CD&V.

Twee jaar geleden belandde hij op het kabinet van minister Milquet en daar heeft hij nog geen minuut spijt van, zegt hij in een interview. Als woordvoerder voor de Nederlandstalige media volgt hij met argusogen alles wat gebeurt in Vlaanderen en wat van belang is voor de minister. En hij strijdt de karikatuur die Joëlle Milquet bij ons heeft. Een moeilijke strijd, geeft hij toe, maar hij maakt vorderingen op dat vlak.

De minister kent trouwens van alle Vlaamse provincies West-Vlaanderen het best. Dat heeft onder meer met de kust te maken, die ze kent van De Panne tot in Knokke, vertelt haar woordvoerder.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 16 juli 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier