Woonzorgcentrum neemt nieuwe vleugel in gebruik

In Moorsele heeft Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef ruim veertig nieuwe seniorenflats in gebruik genomen.
Redactie KW

Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moorsele verwelkomt haar nieuwe inwoners. Het zorgcentrum neemt een nieuwe vleugel in gebruik met ruim veertig kamers. Ondermeer de bewoners van Sancta Maria in Wevelgem nemen er hun intrek. De nieuwe kamers zijn praktisch ingericht, de badkamer heeft een verschuifbare wand.

“Dus met speciale tilliften of een douchestoel kan er onmiddellijk van op het bed in de sanitaire ruimte het werk geleverd worden dat nodig is”, zegt Joost Vandenbussche van woonzorgcentrum Sint-Jozef.

De vernieuwde vleugel heeft op elke verdieping een eigen team. Door die kleinschaligheid moet er in het centrum een huiselijke sfeer hangen. Er is bovendien overal vloerverwarming.

Sint-Jozef hield bij de bouw van de nieuwe vleugel rekening met zuinig energieverbruik. Er hangen overal spaarlampen, op het dak staan zonnepanelen én er is geboord tot 80 meter onder de grond, voor de installatie van een warmtepomp.

“De warmte wordt in de winter uit de grond gehaald, in de zomer de koelte. Wat ook zeer belangrijk is, maar toch op een zeer energiezuinige manier. Geen airco dus, want dat slorpt veel energie op. Maar het is de koelte die we uit de grond halen om een comfortabele temperatuur te hebben voor de mensen, zowel in de winter als de zomer”, zegt Joost Vandenbussche.

De nieuwe vleugel heeft 3,8 miljoen euro gekost. Het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef verdubbelt zo haar capaciteit tot 90 bedden. Er zijn ook nog zes kamers voor kort verblijf, én 15 aparte serviceflats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier