Woonloket opende de deuren

Redactie KW

Een goede woning voor iedereen, het lijkt evident, of toch niet. Wonen op een kwaliteitsvolle manier is een basisrecht in onze maatschappij. Toch blijkt dit zeker niet voor elke burger even vanzelfsprekend. Vrijdag 23 april opende het woonloket zijn deuren in Hooglede. Elke vrijdagmorgen zal de loketbediende aanwezig zijn voor alle vragen inzake wonen en huisvesting.

De stijgende woning- en grondprijzen, de beperkte huurmarkt, de vergrijzing, … zijn maar enkele van de tendensen, die de huidige woningmarkt mee bepalen. Heel wat mensen in onze regio worden dagelijks geconfronteerd met de realiteit dat een goede woning vinden niet eenvoudig is. Daarnaast heeft de burger ook heel wat uiteenlopende vragen over huisvesting en wonen. .

Intergemeentelijke samenwerking

Begin 2009 beslisten de gemeenten en OCMW’s van Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden tot de oprichting van een intergemeentelijke samenwerking om de uitdagingen op dit domein aan te pakken. Een samenwerkingsverband voor deze regio was niet nieuw, want ook voor de oprichting van het ‘Regionaal Sociaal Verhuurkantoor’ sloegen deze gemeenten al in 2008 de handen in elkaar.

Woonloket

Het opstellen van een woonplan in elke gemeente moet de lokale besturen voldoende ondersteuning bieden in hun verdere ontwikkeling van een beleidsvisie omtrent wonen. Hierbij heeft de intergemeentelijke woondienst eveneens de taak om via de organisatie van lokaal woonoverleg het gemeentelijk huisvestingsbeleid te bespreken met alle betrokken actoren..

(GDC)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 7 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier