Woon- en winkelcentrum aan station moet nieuwe troef worden

Redactie KW

Aan de voor en achterzijde van het Brugse station worden een nieuw woon- en winkelcentrum en kantoorruimtes gebouwd. Het Brugse project maakt deel uit van de nieuwe aanpak van de spoorwegdirectie, om stations meer te laten aansluiten bij het stadsleven. Overmorgen opent elektronicaketen Saturn haar eerste West-Vlaamse vestiging in het nieuwe complex.

Bij Saturn, een bedrijf van de groep rond Mediamarkt, spreken ze van een “strategische keuze aan de voorzijde van een station met dagelijks 17.000 passanten.”

“Het station zelf is uiteraard om de trein te nemen,” zegt Geert Dierckx van de NMBS. “De achterzijde daar bouwen we een heel groot kantorencomplex en de voorzijde is meer wonen en werken met nieuwe betaalbare woningen en appartementen aan betaalbare prijzen en een hotel.”

De opening van het hotel is voorzien tegen halfweg volgend jaar. Een ander in het oog springend project is de aanleg van een stadspark op het bestaande parkeerdek. Na de grondige renovatie van de binnenkant wordt ook nog het stationsgebouw zelf onder handen genomen.

Klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier