Woninginbraken in Beernem, Oostkamp en Zedelgem houden aan

Redactie KW

De voorbije dagen waren er opnieuw meerdere inbraken of pogingen in Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

In Ten Torre in Beernem werden juwelen en geld gestolen uit een woning. Opmerkelijk is dat de waakhond, die los in de tuin liep, niet heeft gereageerd. Ook in de Uitwijkweg en de Grensstraat in Oostkamp gingen ze er vandoor met geld en juwelen. In Zedelgem sloegen ze toe in de Diepstraat (som geld), in de Wilgenlaan (juwelen) en de Dennenstraat. Daar wachtten ze tot de bewoner de woning verliet en begaven ze zich via de oprit naar de achterdeur. De achterdeur geeft uit op de keuken en was niet slotvast. Ze namen twee handtassen mee naar buiten, doorzochten die en namen het geld er uit. In de Gruuthuselaan in Oostkamp werd een woning volledig doorzocht, daar is het niet duidelijk welke buit er werd gemaakt.

Sommige pogingen gelukkig mislukt

Minder geluk hadden ze in de Hoekweg in Oostkamp (poging gestaakt na geblaf van de honden), de Sijslostraat (opgeschrikt door gewekte bewoner) en de Stationsstraat (poging mislukt om een houten deur in te stampen), net als in Beernem in de Hubert d’Ydewallestraat (poging om vensterraam op binnenkoer met schroevendraaier te openen mislukt) en op Hamersvelde in Zedelgem (alarm trad in werking).

Nummerplaten afgevezen

Daarnaast was er nog een andere soort diefstal: van een geparkeerde Ford Focus langs de Wingene Steenweg in Beernem werden de nummerplaten afgevezen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier