Woning volledig uitgebrand, bewoner komt om

Redactie KW

UPDATE- Een korte maar hevige brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het leven geëist van de bewoner van een huis in de Meensestraat.

Het was even voor 23.00 uur toen de brand uitbrak in de woning in de Meensestraat 31 in Kortrijk. Het vuur werd snel opgemerkt en de hulpdiensten in allerijl gealarmeerd, maar toch kon dit niet voorkomen dat de woning volledig door het vuur werd verwoest. Toen de Kortrijkse brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Het was voor de spuitgasten dan ook heel moeilijk om het pand nog te betreden. Eens het vuur onder controle, konden ze naar binnen en vonden ze het stoffelijk overschot van de bewoner van het huis, een alleenstaande man van 56. Aangenomen wordt dat hij nog geprobeerd heeft om naar buiten te vluchten, maar daar door de hevige rook niet meer in geslaagd is.

Accidentele brand

Het vuur beschadigde ook een naastliggende woning. Een deskundige onderzoekt nu in opdracht van het Kortrijkse parket de oorzaak van de brand. Kwaad opzet wordt alvast uitgesloten.

(NSK/BS)

Meer over dit onderwerp in de Krant van West-Vlaanderen van 17 december en vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier