Woning uitgebrand aan Oekensestraat (UPDATE 2)

Redactie KW

Even voor de middag bemerkte een patrouille van de RIHO-politie dat er rook uit het venster kwam van een woning langs de Oekenestraat in Rumbeke. De politie probeerde de voordeur in te beuken, maar slaagde daar niet in. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen.

Enkele minuten later arriveerde de eerste interventieploeg van de Roeselaarse brandweer, maar ondertussen stond de woning in lichterlaaie. Bij het uitbreken van het vuur was er gelukkig niemand aanwezig. De huurder was pas vertrokken voor zijn eerste dagtaak bij zijn nieuwe werkgever als chauffeur bij een transportbedrijf. Hij maakte onmiddellijk rechtsomkeer.

Glas sprong kapot

Het huis heeft enkel glas en dat sprong kapot door de grote hitte. Doordat het glas vrij snel brak kon de rook weg en werd de brand ingedijkt. De brand hield vooral lelijk thuis vooraan het huis. De aanpalende huizen bleven, los van wat roet, grotendeels gespaard. Wat er nu met het huis zal gebeuren is nog niet duidelijk. De straat bleef een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

Woning totaal vernield

Volgens de eerste vaststellingen zou de oorzaak bij een oververhit elektrisch toestel liggen. Een branddeskundige van het parket kwam ook nog ter plaatse.

(Jos/TD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 23 april 2010

Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier