Woning onbewoonbaar na brand

Redactie KW

Zaterdagmorgen brak even na 1 uur brand uit in een woning gelegen aan de Oostpoort in Sint-Eloois-Vijve. Volgens de eerste vaststellingen lag een kortsluiting aan de ketel van de centrale verwarming daarbij aan de oorzaak. Nadat de bewoners van de woning een brandgeur hadden opgemerkt konden ze zich nog tijdig in veiligheid brengen.

Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse. De hitte die geproduceerd werd door de vlammenzee en de dikke rookpluim die daarmee gepaard ging, bemoeilijkte echter de bluswerken.

Woning onbewoonbaar

Door de brand is de woning onbewoonbaar, waardoor het gezin met twee kinderen tijdelijk een noodwoonst kreeg aangeboden door het stadsbestuur van Waregem. Door de brand moesten trouwens ook de bewoners van een viertal aanpalende woningen tijdelijk te worden geëvacueerd. Waregems burgemeester Kurt Vanryckeghem kwam ter plaatse om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Ongeval in de marge

Een brandweerwagen van het Waregemse korps raakte onderweg naar de interventie overigens nog betrokken bij een verkeersongeval, toen die werd aangereden door een personenwagen. Gelukkig bleef het enkel bij blikschade.

(NSK voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van vrijdag 12 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier