Woning in de vlammen op in Kerkstraat na probleem gasketel

Redactie KW

Woensdag 24 maart omstreeks 16.15 uur brak er een hevige woningbrand uit in de Kerkstraat 21 in Oostrozebeke. Een smalle rijwoning naast bloemenzaak Filip werd getroffen. De Ingelmunsterse brandweer kon de vlammen bedwingen, maar de schade is aanzienlijk.

Kort na de aankomst van de Ingelmunsterse brandweer sloegen de vlammen al door een raam aan de voorgevel en het dak zelf zat volledig gehuld in de rook. De bewoonster van het pand was enorm onder de indruk en schreeuwde dat ze alles kwijt was en nu echt niets meer had.

“Zag meteen dat ik niet zelf kon blussen”

Aan de redactie doet ze haar verhaal : „We zaten in de woonkamer op de gelijkvloerse verdieping, toen ik opeens hoorde roepen dat er brand was uitgebroken op de eerste verdieping. Niet ver van de gasbrander stond een mooi hemelbed en de gordijnen eromheen hadden vuur gevat. Ik heb meteen iedereen naar buiten gestuurd en de brandweer gealarmeerd. Ik zag onmiddellijk dat er meer aan de hand was en dat ik de brand zelf niet kon blussen. Gelukkig was de Ingelmunsterse brandweer snel ter plaatse, maar toen stond de bovenverdieping al in lichterlaaie.” …

(CLY voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-VLaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 26 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier