Witte lakens op Werelddag van verzet tegen armoede

Redactie KW

Vandaag, 17 oktober, is de Werelddag van verzet tegen armoede. Op die dag komen mensen in armoede samen om aandacht te vragen voor hun situatie. Rondkomen met een leefloon van 860 euro per maand is voor hen bittere realiteit. Maar ze blijven niet bij de pakken zitten en slaan de handen in elkaar om het taboe rond armoede te doorbreken.

“Ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen” is dit jaar de slogan van de Werelddag van verzet tegen armoede. Met witte lakens die uit de ramen hangen, willen sociale verenigingen aantonen dat armoede ook in jouw stad aanwezig is, zoals A’kzie in Kortrijk.


“Vandaag is Werelddag van verzet tegen armoede en de lakens dat is het symbool. Dat komt van het Vlaams Netwerk in Brussel. De eindjes aan elkaar knopen, dat zijn de knopen die erin liggen en ontsnappen uit armoede via een laken. Dat is eigenlijk de bedoeling van de lakens”, zegt Martine Nuyttens, vrijwilliger bij A’Kzie.

A’kzie wil minstens 10.000 lakens zien hangen in de straten van Kortrijk. Dat is één laken voor elke kansarme van de stad. Vanavond is er voor alle kansarmen van de stad een groot feest zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier