Wisselmeerderheid doet Meense burgemeester in het zand bijten

Redactie KW

De SP.A-CD&V-coalitie in Menen zag maandagavond op de gemeenteraadszitting de eerste wijziging aan het stadsbudget van 2011 weggestemd door de oppositie, daarin gesteund door de groep onafhankelijken van schepen Karl Debuck. Ook het project Delorsplein werd afgeschoten.

Burgemeester Gilbert Bossuyt (SP.A) motiveerde dat het stadsbestuur de budgetwijziging doorvoert om onvoorziene uitgaven te financieren. Zo wil Menen extra investeren in het herstel van het wegennet, dat schade opliep na de reeks harde winterprikken. Voorts wordt nu al een voorraad strooizout aangelegd. Een wisselmeerderheid van oppositie en de onafhankelijken van (ex-SP.A) schepen Debuck keurden de wijziging af.

Hierdoor komt ook de werking van het Sociaal Verhuurkantoor op de helling te staan. De budgetwijziging voorzag in de broodnodige dotatie van 54.000 euro om de openstaande facturen te betalen en zo het verhuurkantoor van het faillissement te redden.

Diezelfde wisselmeerderheid keurde de cofinanciering in de aanleg van het Delorsplein tussen Halluin en deels Meens grondgebied af. Menen wou daarin ongeveer 113.000 euro investeren.

Burgemeester Bossuyt reageerde ontgoocheld over de stemuitslag. De gemeenteraadszitting verliep opnieuw in een gespannen sfeer. In Menen heerst er al maanden een bestuurscrisis.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier