Winterweer stuurt verkeer in de war

Redactie KW

West-Vlaanderen – Alle trams en bussen van vervoersmaatschappij De Lijn rijden ondanks het winterweer, maar reizigers moeten rekening houden met vertragingen als ze de bus nemen. Op de wegen is het opletten geblazen, vooral op de linkerrijstroken van snelwegen en op op- en afritten.

Bussen

In West-Vlaanderen lopen de belbussen in Izegem, Hooglede, Torhout en Ledegem vertragingen op tot een half uur. Er zijn ook ernstige vertragingen op de streeklijnen in de regio Kortrijk-Ieper.

Autoverkeer

De gewest- en de autosnelwegen liggen er redelijk goed bij doordat de strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer de hele nacht sneeuw geruimd en gestrooid hebben. Toch blijft het opletten geblazen, waarschuwt Erika Decorte van het agentschap. Rond 8.00 uur waren de strooidiensten nog altijd aan de slag om sneeuw en ijs te ruimen. In overleg met de federale Wegpolitie werd beslist om ook de afgelopen nacht de wegverlichting op autosnelwegen aan te laten om de veiligheid te verhogen.

Vuilniswagens

De vuilniswagens van IVBO rijden wel opnieuw uit. Een deel van de geplande ophalingen van donderdag 2 december worden vandaag ingehaald. In landelijke gemeenten zoals Damme, Beernem en Oostkamp worden de ophalingen van vandaag uitgesteld naar volgende week.

Koetsiers

De paarden van de koetsiers in Brugge blijven dan weer op stal. Het is veel te gevaarlijk om uit te rijden, zeggen de koetsiers. Voor hen betekent deze winterprik een zware financiële aderlating.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier