Winterweer: Extra drukte op Oostendse luchthaven

Redactie KW

Op de luchthaven Oostende-Brugge is het sinds de nacht van donderdag op vrijdag extra druk. De luchthaven wordt gebruikt als uitwijkmogelijkheid voor de luchthavens in Zaventem, Luik en Charleroi waar er door het winterweer problemen zijn of waren.

Er zijn al meer dan vijftien vluchten afgeleid. Voorlopig zijn er geen gestrande passagiers. De passagiers die er landen, worden met bussen weggebracht. Intussen hebben ook al maatschappijen beslist om passagiers die op Zaventem moesten vertrekken, in Oostende op het vliegtuig te zetten.

In Oostende is de temperatuur positief en is er geen sneeuw gevallen. De vliegtuigen die er willen opstijgen, moeten ook niet ijsvrij worden gemaakt. “Ik ben mijn personeel zeer dankbaar”, zegt algemeen directeur Gino Vanspauwen. “Door de drukte, kunnen we ons bewijzen. De passagiers appreciëren de inspanningen die we leveren. Normaal is de winter een kalme periode voor de luchthaven. Daarom voeren we net nu werkzaamheden uit in de passagiershal. Onder meer de bagageband is buiten gebruik. De koffers moeten manueel worden uitgezet. Het lijken vooroorlogse toestanden, maar voor wie zijn vakantie bijna in het water valt of wie voor kerstavond niet op zijn bestemming dreigt te raken, is dat maar een kleintje.”

Hoe de situatie zal evolueren, is volgens de algemeen directeur koffiedik kijken. Oostende is samen met Rijsel momenteel het dichtstbijzijnde alternatief voor de luchthavens in Brussel en Wallonië.

(Belga/BS)

Meer hierover in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier